voelcolour
Karin Dols
Mr. Bierkuslaan 3
5237 JB ‘s-Hertogenbosch

073 6446096
06 46736115
info@voelcolour.nl

NIEUWS

Karin Dols in blad "Brabantse Zaken Vrouwen"

Impressie

impressie
image

Nieuws

Karin Dols in blad "Brabantse Zaken Vrouwen"

 

“Gevoel voor stijl je of heb je niet”, stelt Karin Dols. “Ik kreeg het met de paplepel ingegoten. Ik werd bewust gemaakt van kleuren, vormen, materiaalgebruik en lijnenspel. Dat vind ik ook heel boeiend.”

 

In het verleden werkte Karin als oefentherapeute Cesar: kijken naar wat een mens beweegt, letterlijk en figuurlijk. Na geruime tijd vond zij dit werk niet inspirerend genoeg meer. Nu werkt zij als interieurstylist. “Ik heb een prachtige switch gemaakt”, glundert Karin. “Ik wist dat ik creatief en creërend bezig wilde zijn. Als kind kon ik al heel goed sferen aanvoelen. Een eigenschap die ik heb kunnen ontwikkelen tot een kwaliteit. In Amsterdam volgde ik aan de Academie Vogue opleidingen, waaronder interieurontwerp, interieurstyling en fotostyling. Nu werk ik met ruimte, kleur en sfeer, maar de mens en zijn wens staan absoluut centraal. ”In een huis of bedrijf waar Karin komt, tast ze met al haar zintuigen af wat iemand wenst, maar ook wat iemand niét wenst. Karin: “Ik ‘tune in’ op mijn pdrachtgevers Ik voel de sfeer, vandaar de naam VoelColour. Eens zei iemand tegen mij: jij kan gevoel omzetten in materie, en zo voelt dat voor mij ook.” Met behulp van een moodboard en plattegronden geef ik suggesties voor de indeling van de ruimte. Het totaal wordt ondersteund met perspectieftekeningen, om zo de opdrachtgever zicht te geven op hoe de ruimte er uit kan komen te zien. Alles wordt met de hand getekend, geen computerwerk, om zo letterlijk ‘voeling’ te blijven houden met de opdracht. Het resultaat boort bij de opdrachtgever doorgaans nieuw vertrouwen in de eigen creativiteit aan. De opdrachtgever heeft dan de vrijheid om zelf met mijn voorstellen aan de slag te gaan of mijn hulp nog te gebruiken voor het vervolgtraject.” Wat geldt voor een woning, geldt ook voor een bedrijf. Karin: “Een fijne werkplek werkt mee aan een goede sfeer, verhoogt de productiviteit, vermindert het ziekteverzuim en verheldert zelfs de communicatie.” Karin ontwierp in 2009 het interieur voor een opticien, die mede hierdoor de ING Retail Jaarprijs Beste Winkel van Nederland veroverde.

 

Maar het binnenhalen van een interieurstylist is spannend: blijft het wel mijn huis, mijn sfeer? Wederzijds vertrouwen is de basis bij het starten van een opdracht. Het plan wordt ‘op maat gemaakt’. Het gaat immers niet altijd om mode of trend. Het gaat erom dat men zich thuis voelt in zijn eigen omgeving, daar rust en balans vindt. Echter de uitdaging voor Karin blijft hierin grensverleggend en vernieuwend te werken. Werk af te leveren waar zij haar handtekening onder kan zetten, maar bovenal waar de klant verrast en tevreden over is!

 

 

 

VOELCOLOUR richt ING Retail Jaarprijs-genomineerde winkel in

 

De winkel van opticien Linneweever in Wateringen is gekozen tot winnaar van de ING Retail Jaarprijs Beste Winkel van Nederland. Het concept van de winkel werd gekozen uit honderden inzendingen, vanwege het vernieuwende karakter. VOELCOLOUR verzorgde het ontwerp en de totale uitvoering van het interieur. Een kroon op het werk van Karin Dols.